Iisraeli peaminister kiitis USA poliitikat Iraani suhtes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paraguay president Horacio Cartes ja Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ühisel pressikonverentsil.
Paraguay president Horacio Cartes ja Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ühisel pressikonverentsil. Foto: POOL / REUTERS

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ülistas esmaspäeval USA poliitikat Iraani suhtes ja kutsus kogu maailma Ühendriikide eeskuju järgima.

"USA poliitika on õige. Iraan levib agressiivselt kõikjal Lähis-Idas ja üritab hankida tuumarelvi erinevate vahenditega," ütles Netanyahu kohtumisel Paraguay presidendi Horacio Cartesiga Jeruusalemmas.

"Kutsume rahvusvahelist kogukonda üles ühinema USA seisukohtadega," lisas Netanyahu.

Paraguay president Cartes avas esmaspäeval USA eeskujul oma riigi saatkonna Jeruusalemmas.

Ühendriikide  välisminister Mike Pompeo teatas esmaspäeval, et USA suurendab finantssurvet Iraanile "ajaloo kõige karmimate sanktsioonidega".

"Rakendame Iraani režiimi vastu enneolematut finantssurvet. Teherani liidritel ei maksa meie tõsiduses kahelda," ütles Pompeo konservatiivses mõttekojas Heritage Foundation peetud kõnes. "Iraan ei saa enam kunagi Lähis-Idas domineerimiseks carte blanche´i," ütles välisminister, tutvustades USA uut strateegiat Iraani suhtes.

"Sanktsioonide tekitatud näpistus muutub järjest valusamaks, kui režiim ei muuda kurssi vastuvõetamatult ja viljatult teelt, mille see on endale ja Iraani rahvale valinud," lausus Ühendriikide Luure Keskagentuuri (CIA) endine direktor.

USA president Donald Trump teatas 8. mail "puudulikust" Iraani tuumaleppest lahtiütlemisest ja lubas kehtestada Iraanile karmid majandussanktsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles