Londoni ekslinnapea astus erakonnast välja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Londoni linnapea Ken Livingstone.
Endine Londoni linnapea Ken Livingstone. Foto: Peter Nicholls / Reuters/Scanpix

Suurbritannia pealinna Londoni endine linnapea Ken Livingstone lahkus oma erakonnast Tööparteist.

«Pärast põhjalikku järelemõtlemist otsustasin ma Tööparteist lahkuda. Ma leian, et küsimused seoses minu volituste peatamisega on kasvanud liialt häirivaks,» ütles Livingstone.

Tööpartei peatas aprillis jätkuva antisemitismi-vaidluse tõttu Livingstone´i volitused. Ekslinnapea kaitses tollal leiboristist parlamendiliiget Naz Shah'd, kelle liikmesus peatati seoses väidetavate antisemiitlike postituste tõttu.

Veidi hiljem peatati juurdluse läbiviimiseni Nottinghami linnavoliniku Ilyas Azisi ja Darweni linnavoliniku Salim Mulla volitused.

Aziz kirjutas Facebookis muu hulgas, et targem olnuks rajada Iisrael Ühendriikidesse, kuhu see võiks veel nüüdki ümber kolida. Mulla postitas väidetavalt veel igasuguseid halvustavaid kommentaare sionistlike juutide kohta.

Iisraeli justiitsminister Ayelet Shaked nõudis kuu alguses Tööpartei liidrilt Jeremy Corbynilt samme antisemitismi vastu.

«Härra Corbyn peab tegema selgeks, et antisemiitlikud avaldused ei ole osa legitiimsest poliitilisest debatist ning et need peaksid lõpetama poliitiku karjääri ning välistama tema töötamise riigiametis,» sõnas ta Krakowis peetud tseremoonial. Iisraeli Tööpartei teatas samal ajal, et kaalub sidemete katkestamist afpBriti leiboristidega.

Viimastel kuudel on Briti Tööpartei peatanud üle 50 leiboristi liikmesuse seoses väidetavalt antisemiitlike kommentaaridega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles