Paavst Franciscus geimehele: Jumal lõi su selliseks (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus.
Paavst Franciscus. Foto: SGSAN / ZUMAPRESS.com / MEGA/Scanpix

Vaimuliku poolt seksuaalselt väärkoheldud Tšiilist pärit Juan Carlos Gruzi sõnul ütles Paavst Franciscus talle, et Jumal lõi ta homoseksuaalseks ning tema seksuaalsus ei ole oluline, vahendab CNN.

Gruz veetis paavstiga Vatikanis aprillikuus kolm päeva ning selle jooksul arutasid nad tema seksuaalset orientatsiooni ja kannatusi, mida ta Tšiili preestri tõttu taluma pidi. «Tead, Juan Carlos (Gruz), see ei loe. Jumal lõi su selliseks. Paavst armastab sind sellisena ja ka sina peaksid end armastama ning mitte muretsema inimeste jutu pärast,» kirjeldas Gruz vestlust, mis tal paavstiga oli.

Paavst Franciscus sõnad kalduksid oluliselt kõrvale roomakatoliku kiriku õpetussõnadest, mis peab homoseksuaalsust hälbeks.

Vatikani kõneisik Greg Burke ütles, et nad ei kommenteeri üldiselt paavsti eravestlusi. Gruzi ära kasutanud Fernardo Karadima mõisteti Vatikanis 2011. aastal teos süüdi. Läinud reedel esitasid kõik Tšiili piiskopid Vatikanis kriisikogunemisel paavstile oma lahkumisavalduse.

31 praegust ja endist piiskoppi teatas avalduses, et esitasid seksiskandaali valguses paavstile oma lahkumisavaldused ning seadsid seeläbi oma tuleviku püha isa kätte, et viimane saaks nende üle vabalt kohut mõista.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles