USAs metsatulekahju põhjustanud teismeliselt nõutakse 36 miljonit dollarit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eagle Creeki metsatulekahju.
Eagle Creeki metsatulekahju. Foto: Stringer / Reuters/Scanpix

Teismeline, kes USAs Oregoni osariigis läinud aastal suure tulekahju algatas, peab kahjude hüvitamiseks maksma 36 miljonit dollarit (30 miljonit eurot), vahendab CNN.

2017. aasta septembris Eagle Creeki looduskaitsealal ilutulestikuga mänginud tollal 15-aastane teismeline põhjustas tulekahju, mis levis enam kui 48 000 aakrile (20 000 hektarit). Teismelise advokaat Jack Morris ütles, et tema vastu esitatud 36 miljoni dollari suurune kahjunõue on absurdne.

Morrise sõnul on trahv vastuolus Oregoni ja USA põhiseadustega. «Hüvitis on selgelt proportsioonis rikkumisega, sest see ei ületa noormehe tekitatud rahalist kahju,» kirjutas Oregoni ringkonnakohtu kohtunik John Olson.

Otsusega tuleb noormehel maksta näiteks enam kui 21 miljonit dollarit USA metsateenistusele, 12,5 miljonit dollarit Oregoni transpordiametile ja 1,6 miljonit dollarit Oregoni osariigi tuletõrjeametile.

Kui teismelisel pole võimalik miljoneid täielikult maksta, on tal kohtu otsusega õigus luua maksegraafik. Teismeline palus veebruaris kohtus vabandust ja talle mõisteti viieaastane katseaeg ning 1920 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd USA metsateenistuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles