Saksa politsei trahvib lennujaamas lapsevanemaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad lennujaamas.
Reisijad lennujaamas. Foto: Caro / Frank Sorge / Scanpix

Saksamaa politsei on asunud lennujaamas trahvima puhkusele suunduvaid lapsevanemaid, kes oma võsukesed enne koolivaheaja ametlikku algust õppetoost eemaldanud, vahendab Deutsche Welle.

Koolis käimine on Saksamaal kohustuslik ning seetõttu seadis Baierimaa politsei end lennujaamas sisse ning trahvis mitut lapsevanemat laste enneaegse puhkuseleviimise eest. Popitamine Saksamaal tõsine rikkumine ja kuue- kuni 16-aastaste laste puudumise eest vastutavad nende vanemad.

Trahv õppetööst puudumise eest võib olla kuni 1000 eurot.

«Oleme sellest fenomenist juba pikka aega teadlikud ja see on osa meie tööst,» ütles politsei esindaja. «Kui õpetaja nõuab, et lapsed oleksid kohal, peame nad tagasi tooma.»

Baieri politsei palus lapsevanemaid, et nad lapsi ilma kooli loata enne õppetöö lõppu puhkusele ei viiks. «Vanemad peavad järgima kooli reegleid ja loa taotlema õppeasutuse direktorilt.»

Karmidest reeglitest hoolimata üritavad paljud vanemad rahvamasse ja kõrgeid lennuhindu laste varasema puhkuseleviimisega vältida.

Koduõpe on Saksamaal ebaseaduslik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles