Trumpi Põhja-Korea tippkohtumise münti pilatakse (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trumpi ja Kimi tippkohtumiseks valmistatud münt.
Trumpi ja Kimi tippkohtumiseks valmistatud münt. Foto: STR / AFP/Scanpix

Münt, mis tähistab võimalik, et ärajäävat USA presidendi Donald Trumpi ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni tippkohtumist on sattunud suure kriitikatule ja pilgete alla, vahendab Guardian.

Münti kaunistab karmi pilguga Trump alla vaatamas Kimi naeratavale näole. Selle müntis Valge Maja sõjaväeametkond, mis traditsiooniliselt kujundab esemeid Trumpi välisreiside tarbeks. Münt kirjeldab kohtumist inglise ja korea keeltes rahuläbirääkimistena. Need peaksid aset leidma 12. juunil Singapuris.

Tegu oleks esimese tippkohtumisega USA presidendi ja Põhja-Korea vahel. Kuid Trump on korduvalt öelnud, et võib selle ära jätta. See stsenaarium sai tõenäolisemaks läinud nädalal, mil Pyongyangi ja Washingtoni vaheline suhtlus taas tuliseks muutus.  

Kimi kirjeldatakse mündil, hoolimata taolise ametikoha puudumisest Põhja-Koreas, ülimliku liidrina. Kriitikute sõnul toetab ja juurutab see Kimi jumalikku staatust Põhja-Koreas. Kimile viidatakse tavaliselt riigimeedias kui riigiasjade komisjoni esimehele. Lisaks on ta võimuloleva erakonna esimees.

Trump on oma ettevalmistustes allikate sõnul keskendunud pigem kohtumise meelelahutuslikule ja teatraalsele osale ja tunneb vähem huvi Põhja-Korea tuumaprogrammile keskenduvate keeruliste dokumentide vastu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles