Haruldane Nipah' viirus on nõudnud Indias 10 inimese elu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametnikud kaevust leitud puuviljanahkhiirt konterinerisse asetamas.
Ametnikud kaevust leitud puuviljanahkhiirt konterinerisse asetamas. Foto: - / AFP/Scanpix

Surmav viirus Nipah, mida kannavad suur-käsitiivalised ehk puuviljanahkhiired, on nõudnud Lõuna-Indias vähemalt 10 inimese elu ja üle 90 on karantiini pandud.

Kerala osariigi tervishoiuametnik K.J. Reena ütles, et haiguse leviku tõkestamiseks rakendatakse erakorralisi meetmeid.

«Me oleme leidnud 94 inimest, kes on olnud surnutega kontaktis, ja nad on ettevaatuse mõttes karantiini pandud,» lisas ta.

Kolm ohvrit oli perekonnast, kelle kaevust leiti surnud nahkhiir.

Nipah' viirust kannavad puuviljanahkhiired.
Nipah' viirust kannavad puuviljanahkhiired. Foto: SAM PANTHAKY / AFP

«Saatsime 18 proovi anaüüsida, neist 12 andsid positiivse vastuse. Kümme positiivse analüüsiga inimest on surnud ja kaks ravil,» ütles Kerala Kozhikode piirkonna tervishoiuametnik.

Nipah on nõudnud alates 1998. aastast Malaisias, Bangladeshis ja Indias rohkem kui 260 inimese elu. Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel on suremuse tase 70 protsenti ja vaktsiini selle vastu ei ole.

Nipah on ebola ja zika kõrval üks viirustest, mis WHO hinnangul võib vallandada ülemaailmse epideemia. Nipah on ohtlike viiruste edetabelis kaheksandal kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles