Sahara kõrbest leiti ligi 400 eksinud migranti (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimene Sahara kõrbes.
Inimene Sahara kõrbes. Foto: ZOHRA BENSEMRA / REUTERS/Scanpix

Sahara kõrbest leiti eelmisel nädalal päästeoperatsiooni käigus ligi 400 migranti, teatas Rahvusvaheline Migratsiooniorganisatsioon (IOM) täna.

«Vähemalt 386 migranti, kolmanda maailma riikidest, leiti Nigeri kõrbest äraeksinuna, vähese veega, ilma toiduta ja ilma dokumentideta,» teatas IOM. Migrandid leiti meeskonna poolt, kes otsis neid kõrbest Arliti ja Alžeeria piiri lähistel asuva Assamaka linna vahel.

Migrantide kodakondsust ei avalikustatud, kuid nad majutatakse IOM-i keskustes Arlitis, kust nad toimetatakse tagasi koju. Alates aasta algusest on IOM viinud läbi 18 sarnast päästeoperatsiooni, mille käigus on kõrbest ära toodud 3000 inimest.

Nigeri territooriumi läbivad paljud pagulased, kes üritavad pääseda Põhja-Aafrika Vahemere rannikule ja sealt edasi Euroopasse. Sahara kõrb on osutunud migrantide jaoks aga äärmiselt ohtlikuks kõrge kuumuse, veepuuduse ja äraeksimise riski tõttu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles