Taani minister nimetas paastuvaid moslemeid ühiskonnale ohtlikuks (6)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani rände- ja integratsiooniminister Inger Støjberg on korduvalt paistnud silma oma immigrantide suhtes kriitiliste väljaütlemistega.
Taani rände- ja integratsiooniminister Inger Støjberg on korduvalt paistnud silma oma immigrantide suhtes kriitiliste väljaütlemistega. Foto: François Lenoir / Reuters / Scanpix

Äsja avaldatud arvamusartiklis soovitas Taani rände- ja integratsiooniminister Inger Støjberg ramadaani pidavatel moslemitel, kes töötavad näiteks haiglas või bussijuhina, võtta puhkus, sest näljasena võivad nad olla ohtlikud kaaskodanikele.

Üleeile konservatiivses päevalehes Berlingske Tidende avaldatud artiklit alustas paremtsentristlikusse liberaalsesse erakonda Venstre kuuluv minister kolme tema arvates olulise punkti rõhutamisega.

«Esiteks on meil Taanis usuvabadus. Teiseks on usk eraasi. Kolmandaks on meie kõigi jaoks käes ramadaanikuu,» juhatas Støjberg oma mõtteavalduse sisse. «Jah, sa lugesid õigesti: ramadaan on käes meie kõigi jaoks. Sest isegi kui ainult usutavasid järgivad moslemid paastuvad, on sellel mõju kogu ülejäänud Taani ühiskonnale.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles