iDeal kampaania

Rootsi kohus otsustas Nobeli Keskuse projekti kahjuks

Nobeli preemiate kätteadmise tseremoonia Stockholmis.

FOTO: Henrik Montgomery/AFP / Scanpix

Rootsi kohus lükkas teisipäeval tagasi Nobeli Keskuse ehitamise kava.

Keskus on kavandatud Stockholmi rannajoonele ning sellega kaasneks ka 19. sajandi tollihoone eemaldamine või lammutamine.

Projekti on kritiseerinud ka Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf.

Maa ja keskkonna apellatsioonikohus otsustas, et keskuse ehitamine «mõjutaks Stockholmi kui sadama-, laevandus- ja kaubanduslinna ajaloolise kujunemise loetavust».

Keskuse rajamine põhjustaks «tõsist kahju» Blasieholmeni piirkonna kultuurilisele pärandile ja keskkonnale, teatas kohus.

Projekti toetajate sõnul kaevatakse kohtuotsus edasi viimase abinõuna.

Stockholmi linnavolikogu kiitis keskuse projekti heaks 2016. aastal, kuid nõudis sellelt ühe korruse eemaldamist.

Nobeli Keskus on mõeldud erinevate tseremooniate, seminaride, näituste, loengute ja arutelude korraldamise kohaks.

Tagasi üles