Trump pikendab Briti visiiti, et golfi mängida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump golfi mängimas.
USA president Donald Trump golfi mängimas. Foto: David Moir / REUTERS/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi eelseisev reis Suurbritanniasse võib pikeneda, sest ta tahab visiidi käigus golfi mängida, vahendab Independent.

Külastus, mis on ümbritsetud vastuoludega ja mida tõenäoliselt hakkavad varjutama suurejoonelised meeleavaldused, peaks aset leidma juulis pärast NATO tippkohtumist Brüsselis. Briti peaministri Theresa May kutse sai suure vastukaja parlamendis, mille osade liikmete hinnangul on lubamatu, et tal lubatakse alamkojas kõne pidada.

Londoni linnapea Sadiq Khan kutsus samuti rahvast üles rahumeelsetele meeleavaldustele, et näidata Trumpile, et londonlased ei jaga tema maailmavaadet.

Visiidi käigus, mis peaks algama reedel, 13. juulil, kohtub USA president tõenäoliselt ka kuninganna Elizabeth II-ga. Ühendriikide suursaatkonda Londonis ta ei külasta, sest peab selle uue hoone asukohta Lõuna-Londonis kohutavaks.

Trump võib külastust pikendada, et saaks golfi mängida. Tema pere omab golfirada Šotimaal Ayrshire’is. Kinnitamata andmetel võib ta golfirajal tiiru teha ka prints Andrew’ga.

Tegu ei saa olema ametliku riigivisiidiga, vaid seda nimetatakse töövisiidiks. Trump peaks tegema ametliku riigivisiidi Suurbritanniasse järgmisel aastal, kui ta veel ametis on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles