Boris Johnson tahab oma Brexiti-lennukit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boris Johnson Peruus tantsimas.
Boris Johnson Peruus tantsimas. Foto: Stefan Rousseau / PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti välisminister Boris Johnson soovib Brexiti-lennukit, et Euroopa Liidust lahkuvat Ühendkuningriiki välismaal tutvustada.

Välisministri sõnul paistab, et kuninglike õhujõudude lennuk RAF Voyager, mida ametlikeks reisideks kasutatakse, ei ole kunagi kättesaadav, ja üldse on see tuima sõjaväehalli värvi. RAF Voyageri kasutavad Johnsoni kõrval ka teised ministrid ning kuninglik perekond.

Kui Voyager pole parasjagu valitsuse või kuningliku perekonna poolt kasutuses, siis kasutatakse seda õhujõudude ülesannete täitmiseks ja seetõttu pole lennukit ka kirjuks värvitud. Samas oleks Johnsoni arvates vaja just tugevat «lipulaeva».

Endine peaminister Tony Blair pidas omal ajal plaani osta valitsuslennuk, mida hakati juba ette kutsuma nimega Blair Force One, kuid rahapuudusel jäi ost soiku.

Johnson ütles Lõuna-Ameerikas ajakirjanikele, et maksumaksjad ei taha, et neil oleks mõni uus luksuslennuk, aga lennukit oleks vaja, kui see ei ole just pööraselt kallis. Johnson kasutab täna Tšiilis lõppeval visiidil liinilennukeid.

RAF Voyager.
RAF Voyager. Foto: Andrew Matthews / PA Wire/PA Images/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles