Ajakirjanikud suunduvad pimendatud akendega rongis Põhja-Korea tuumapolügooni sulgemisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise meedia ajakirjanikud suundumas Põhja-Korea tuumapolügooni sulgemisele.
Rahvusvahelise meedia ajakirjanikud suundumas Põhja-Korea tuumapolügooni sulgemisele. Foto: HANDOUT / REUTERS/Scanpix

Rühm välisajakirjanikke, sealhulgas lõunakorealased, asus Põhja-Korea Wonsani linnast rongiga jälgima Punggye-ri tuumapolügooni sulgemist.

Põhja-Korea mägises kirdeosas asuva tuumakatsetuste polügooni ametlik sulgemistseremoonia peaks toimuma järgmise paari päeva jooksul, sõltuvalt ilmast.

Põhja- ja Lõuna-Korea kinnitasid 27. aprillil toimunud tippkohtumisel oma kindlat soovi poolsaar tuumarelvavabaks muuta ning Pyongyang teatas mõne nädala eest, et likvideerib oma ainsa teadaoleva tuumakatsetuste polügooni.

Rongireis peaks kestma 8-12 tundi, millele järgneb mitu tundi bussisõitu ja umbes tund aega kõndimist jalgsi. Ajakirjanike kupeede aknad on kaetud rulooga, mille kergitamine on sõidu jooksul keelatud.

Reisijate grupis on USA, Lõuna-Korea, Suurbritannia, Hiina ja Venemaa ajakirjanikud.

Põhja-Korea tuumakompleksi sulgemises nähakse pigem žesti kui tõsist sammu, sest seal on juba tehtud kuus maa-alust katsetust ja Kimi valitsuspartei juhid ütlesid aprillis, et rohkem ei ole katsetusi vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles