Põhja-Korea sõimas USA asepresidenti Mike Pence'i rumalaks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Pence
Mike Pence Foto: SAUL LOEB / AFP/Scanpix

Põhja-Korea asevälisminister Choe Son-hui sarjas USA asepresidendi Mike Pence´i väljaütlemisi hiljutises intervjuus ning nimetas neid muuhulgas asjatundmatuks ja rumalaks.

«Ma ei suuda kuidagi alla suruda oma üllatust selliste rumalate ja asjatundmatute märkuste üle, mis tulid USA asepresidendi suust,» ütles Choe uudisteagentuur KCNA vahendusel.

Pence hoiatas telekanalile Fox News antud usutluses Põhja-Korea liidrit, et oleks suur viga mängida Ühendriikidega enne kavandatud tippkohtumist, mis peaks toimuma järgmisel kuul Singapuris.

Asepresident lisas, et kui Kim Jong-un ei sõlmi Ameerika Ühendriikidega lepingut, võib Põhja-Korea lõpetada nagu Liibüa, kus mässulised tapsid ülestõusu käigus endise liidri Muammar Gaddafi.

Trump peaks Kimiga kohtuma Singapuris 12. juunil, et veenda Põhja-Koread loobuma tuumarelvast ning edendada suhteid kahe riigi vahel pärast aastakümneid kestnud vaenu.

Kohtumises lepiti kokku pärast mitu kuud kestnud erakordselt viisakat suhtlust ajalooliste vaenlaste vahel. Lõuna-Korea vahendusel saavutatud edu on nüüd aga sattunud ohtu, kuna nii Washington kui Pyongyang on viimastel päevadel ähvardanud kohtumise tühistamisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles