Rusali tegevjuht ja pool nõukogust astusid sanktsioonide vältimiseks tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Putinile lähedane Rusali omanik Oleg Deripaska on seni ainukene ettevõtja, kelle puhul räägitakse Venemaa uude maksuparadiisi kolimise väljavaatest.
Putinile lähedane Rusali omanik Oleg Deripaska on seni ainukene ettevõtja, kelle puhul räägitakse Venemaa uude maksuparadiisi kolimise väljavaatest. Foto: Kommersant Photo Agency / Scanpix

Vene alumiiniumi suurtootja Rusal teatas, et selle tegevjuht ja pool nõukogu astusid tagasi, et vältida ettevõtte omaniku Oleg Deripaska vastu suunatud USA sanktsioone.

Ametist lahkus tegevjuht Alexandra Bouriko ning veel seitse nõukogu liiget, kellest viis määras ametisse Deripaska, teatas Rusal, lisades, et tagasiastumiste eesmärk on kaitsta firma huvisid pärast USA sanktsioonide kehtestamist.

Washington kehtestas 6. aprillil piirangud seitsmele Vene oligarhile, kelle seas on ka Rusali omanik Oleg Deripaska, 12 firmale, 17 kõrgele ametnikule ning riiklikule relvaekspordifirmale.

Mais eemaldas USA sanktsioonid Deripaska firmadele En+, Rusal ja GAZ. Eemaldamise tingimuseks oli, et Deripaska loovutab firmade üle kontrolli.

USA sanktsioonid on seadnud ohtu Rusali äritegevuse, mille arvele langeb umbes seitse protsenti maailma alumiiniumitoodangust, ning tekitanud kartusi maailmaturule jõudva alumiiniumitoodangu vähenemisest, mis võib järsult tõsta metalli hinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles