Kolleegid sidusid kiusu üle kurtnud Šoti valitsusasutuse töötaja tooli külge kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetavalt sidusid kaks meeskolleegi 2010. aastal DeeAnn Fitzpatricku tooli külge ja toppisid tal suu kinni.
Väidetavalt sidusid kaks meeskolleegi 2010. aastal DeeAnn Fitzpatricku tooli külge ja toppisid tal suu kinni. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kui ühes Šotimaa valitsusasutuses töötanud naine kurtis rassistliku ja naistevaenuliku töökeskkonna üle, sidusid kaks meeskolleegi ta tooli külge ja toppisid tal suu kinni.

Kannatanu DeeAnn Fitzpatrick ütles, et juhtum leidis aset 2010. aastal Šotimaa kalandusameti Scrabsteri kontoris ning sellele eelnes aastaid kestnud kiusamine ja ahistamine.

Muuhulgas olevat heidetud nalja Fitzpatricku hiljutise nurisünnituse üle ning öeldud talle, et Šoti kalandusametis «ei taheta naist, eriti välismaalasest naist». Fitzpatrick on Kanada kodanik. Ka olla kontori naistöötajaid nimetatud prostituutideks.

BBC Šotimaa üksuse käsutuses on vägivaldsest juhtumis tehtud foto, mille autoriks on üks väidetavalt kinni sidumise toime pannud mees.

Juhtumiga tegeleb nüüd töötribunal.

Tunnistusi andes rääkis Kanada kodanik Fitzpatrick, et üks asjaga seotud meestest, kalandusohvitser Reid Anderson olla talle öelnud: «See juhtub sinuga, kui sa kaebad poiste peale.»

BBC on näinud ka e-kirju, mis tõestavad, et Fitzpatrick teatas rünnakust oma ülemusele peagi pärast selle toimumist, kuid tema kaebust ei võetud tõsiselt. Juhtivtöötaja olla lubanud kõnelda asjaga seotud meeste Reid Andersoni ja Jody Paske'ga

Ülemus lisas: «Ma olen kindel, et nad ei mõelnud midagi halba ja see oli lihtsalt näide, et poisid jäävad poisteks.»

BBC teada töötab Anderson endiselt Šoti kalandusametis ja sai hiljuti ametikõrgendust. Ta keeldus süüdistusi kommenteerimast. Samas pole valitsusasutuse töötajatel üldiselt lubatud ilma tööandja loata kommentaare anda.

Kalandusametis enam mitte töötav Paske nimetas süüdistusi alusetuks.

«Need on valesüüdistused. Ma ei suuda meenutada juhtumit, millest sa räägid, aga kui see juhtus, oli see lihtsalt kontoritögamine. Lihtsalt nali. Kindalasti mitte midagi, millel oleks pistmist kuritarvitamisega,» ütles Paske.

Kalandusamet kuulub Šotimaa valitsuse vastutusalasse ning valvab piirkonna kalatööstuse ja vesiviljeluse üle.

Vastuses BBCile ütles piirkondlik valitsus, et ei kommenteeri sisemisi personaliküsimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles