Türkmenistani politsei otsib kemmergutest presidendi pildi rüvetajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türkmenistani president Gurbangulõ Berdõmuhhamedov.
Türkmenistani president Gurbangulõ Berdõmuhhamedov. Foto: Kayhan Ozer / AP / Scanpix

Türkmenistani politsei on korraldamas reide tualettruumidesse, et otsida tõendeid selle kohta, et kohalikud kasutavad kempsus istmiku pühkimiseks riigi presidendi Gurbangulõ Berdõmuhhamedov pilte sisaldavaid ajalehti.

Türkmenistani Balkani vilajeti piirkondlik politsei tegi kogukonnapolitseinikele ülesandeks kontrollida nii avalikke kui erakäimlaid, et näha, kas inimesed kasutavad presidendi pilti tualettpaberina, kirjutas Moskvas tegutsev veebileht Fergana.ru.

Kordnikele on antud ka käsk otsida Berdõmuhhamedovi räpaseid pilte prügimägedelt ning rämpsu hulgast prügi kogumise kohtades.

Igal prügimäel on portaali andmeil spetsiaalne sanitar, kelle kohustuseks on uurida prügi, otsida roojaseid ajalehepilte, selgitada välja maja või korter, kuhu ajaleht on tellitud, ja teatada sellest politseile.

Inimestele, kes leitakse olevat süüdi presidendi pildi n-ö rikkumises, esitatakse hoiatus.

Veebilehe Alternativnõi Novosti Turkmenistana andmeil võib eeldada, et hoiatused hakkavad kuhjuma, sest vaid vähesed vaesunud riigi elanikud raatsivad osta tualettpaberit ning riigipea pildid kipuvad katma suurt osa ajalehekülgedest.

Hiljuti tuli Türkmenistanist teateid, et mitu last peeti kinni süüdistatuna Berdõmuhhamedovi pildi rüvetamises: üks neist olla näiteks mänguhoos presidendi pildil trampinud ning teine joonistanud autokraatlikule riigijuhile vuntsid ja habeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles