Kriis lükkas Ukraina arengu käima (2)

Evelyn Kaldoja
, välisuudistetoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni Ukraina Tugigrupi juht Peter Wagner Tallinnas Euroopa Maja ees.
Euroopa Komisjoni Ukraina Tugigrupi juht Peter Wagner Tallinnas Euroopa Maja ees. Foto: Liis Treimann

Kuigi ühegi pärast Maidani Ukrainas tehtud reformi kohta ei saa öelda, et see on tagasipööramatult kindel, on ukrainlaste tahe olla euroopalik muutunud selgemaks iga nende revolutsiooniga, leidis Euroopa Komisjoni Ukraina toetusgrupi direktor Peter Wagner intervjuus Postimehele.

Kus olete näinud suurimat edasiminekut?

Paljudes valdkondades on astutud suuri samme edasi. Aga ma ei usu, et oleksime juba faasis, kus ükski neist reformidest oleks muutunud pöördumatuks.

Konkreetselt on tõenäoliselt kõige paremini arenenud detsentraliseerimine. Seal on palju edenetud mitte ainult tänu Kiievis vastu võetud seadustele, vaid ka üle riigi tehtud asjade tõttu. Lootust annab see, et inimesed hakkavad nägema, kuidas nad reformidest ise kasu saavad.

Milliste Ukraina ühiskonna tasemetega teie meeskond tavaliselt koostööd teeb?

Sõltub ülesandest. Näiteks kogu energiaefektiivsuse paketi jaoks tuli muuta tervet rida seadusi ning me ka käisime parlamendis, sealsetes komisjonides ja fraktsioonides ning üritasime selgitada, miks selliseid muutusi on vaja. Meie eksperdid töötavad koos Ukraina ekspertidega, et vajalikke seadusi arendada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles