Ukraina keelustas Vene uudisteagentuuri RIA Novosti tegevuse (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RIA Novosti.
RIA Novosti. Foto: Alexei Danichev / Sputnik/Scanpix

Ukraina keelas täna Vene uudisteagentuuri RIA Novosti tegutsemise riigis nädal pärast ühe selle ajakirjaniku arreteerimist Kiievis.

Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu uute sanktsioonide seas on uudisteagentuur RIA Novosti ning selle majandusasjadega Kiievis tegelenud ettevõte Interselekt.

Kirill Võšinski.
Kirill Võšinski. Foto: Stringer / Reuters/Scanpix

15. mail otsis Ukraina julgeolekuteenistus SBU läbi RIA Novosti Kiievi kontori ning võttis kinni ja andis riigireetmises kahtlustatavana kohtu alla selle Ukraina-Vene topeltkodakondsusega juhi Kirill Võšinski.

Sanktsioonid hõlmavad varade külmutamist ja telekommunikatsiooniteenuste peatamist või lõpetamist, samuti ligipääsu blokeerimist veebilehele www.rian.com.ua.

Vene riikliku meediagrupi Rossija Segodnja juht kritiseeris RIA Novosti vastu esitatud sanktsioone. Rossija Segodnja on RIA Novosti omanikfirma. «(Ukraina režiimil) pole enam midagi teha peale enda kodanike tagaajamise, ajakirjanike tagakiusamise,» ütles ettevõtte esindaja Dmitri Kisseljov.

Ukraina süüdistab Võšinskit riigireetmises ja koostöös Ida-Ukraina separatistidega. SBU väitel reisis Võšinski 2014. aastal Krimmi, eesmärgiga kajastada poolsaarel toimuvat õõnestavalt ja õigustada Venemaa annektsiooni poolsaarel.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles