Hiina ei oska selgitada võimalikku helirünnakut USA ametniku vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks bussireisijat vaatavad aknast välja Pekingi Taevase Rahu väljaku poole.
Kaks bussireisijat vaatavad aknast välja Pekingi Taevase Rahu väljaku poole. Foto: SCANPIX

Hiina uurijad ei ole suutnud tuvastada, mis põhjustas Hiinas töötaval USA ametnikul ebamugava heli ja rõhu tunde, mis meenutas sarnast intsidenti Ühendriikide diplomaatidega Kuubal, teatas Peking neljapäeval.

«Hiina viib juba läbi põhjalikku juurdlust ja me oleme juba andnud USA-le esialgse tagasiside,» teatas Hiina välisministeeriumi pressiesindaja Lu Kang briifingul.

«Antud hetkel pole me leidnud mingit põhjust või vihjet, mis juhiks meid USA poolt kirjeldatud olukorrani,» ütles Lu, lisades, et Hiina järgib Viini konventsiooni diplomaatide kaitsmise kohta.

«Hiina on uurinud juhtunut väga tõsiselt ja vastutustundlikult. Me ei ole avastanud, et mõni organisatsioon või üksikisik oleks taolise helirünnaku korda saatnud,» kinnitas ka Hiina välisminister Wang Yi ühisel pressikonverentsil USA välisministri Mike Pompeoga Washingtonis.

USA välisministeeriumi kolmapäevases avalduses teatati, et Ühendriikide ametnik Lõuna-Hiinas teatas ebamugavast helist ja rõhutundest. USA kahtlustas sarnaste helirünnakute korraldamist oma diplomaatide vastu eelmisel aastal Kuubal. Saareriik ja mõned USA ametnikud on need väited tagasi lükanud. USA ei süüdistanud toona rünnakutes siiski otseselt Kuuba võime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles