USAs lasti maha müstiline hundilaadne loom (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs Montanas maha lastud metsloom.
USAs Montanas maha lastud metsloom. Foto: AP/Scanpix

USA Montana osariik on oma metsiku looduse poolest tuntud, kuid isegi sealsed loomaeksperdid ei suuda tuvastada hiljuti Dentoni linna lähedal tapetud looma liiki, vahendab Deutsche Welle.

Üks talunik märkas looma, mida pidas hundiks, 16. mail oma karjaloomade lähedal ja lasi selle maha. Seejärel kutsus ta kohalikud ametnikud korjusele järele. Kui aga Montana kalanduse ja metsamajanduse ametnikud sündmuskohale saabusid, märkasid nad, et emasloomal olid mitmed tunnusjooned, mis ei ühtinud hundi omadega.

Muuhulgas märgati, et looma käpapadjad olid liiga piklikud, kihvad liiga lühikesed, tal oli ebatavaline karvastik, suured kõrvad ning lühikesed käpad.

USAs Montanas maha lastud metsloom. 
USAs Montanas maha lastud metsloom. Foto: / AP

«Meil pole aimu ka, millega tegu enne kui saame DNA testide tulemused ,» ütles ametnike esindaja Bruce Auchly. «Kogu looma korjus saadeti meie laborisse Bozemanis. Ma pole sellest sestsaadik midagi kuulnud.»

«Sellest hoolimata kuulutas sotsiaalmeedia looma kiiresti kõigeks alates hübriidist kuni mõne müütilise isendini,» lisas Auchly.

Mõned loomaeksperdid arvavad, et isend võib olla hundi ja koera hübriid. Samas arutatakse internetis ka muude teooriate üle, näiteks, et tegu võib olla koioti ja hüaani seguga. Mõne kommenteerija hinnangul võib isegi tegu olla siiani väljasurnuks peetud hundiliigi (Canis dirus) esindajaga, keda on kujutatud ka populaarsetes «Troonide mängu» raamatutes.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles