Galerii: Iiri abordivastased tunnistasid kaotust (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile leidis Iirimaal aset ajalooline referendum abordiseaduse tühistamise üle ning kuigi ametlikke tulemusi veel saabunud pole, tunnistasid abortide lubamise vastu kampaaniat teinud aktivistid kaotust, vahendab Independent.

Abordiseaduse tühistamist pooldanud iirlased tähistasid pisarsilmi referendumi esialgseid tulemusi, mis lubasid neile ülekaalukat võitu.

«Pole mingeid väljavaateid, et abordiõiguse seadust vastu ei võetaks,» ütles abordikeelu jõusse jätmiseks kampaaniat teinud «Save The 8th» esindaja John McGuirk. Ta lisas, et rahvas tegi oma otsuse ja see toetas selgelt üht poolt. «Muidugi ma soovin, et see toetus oleks saanud osaks teisele poolele.»

Tema taandumisteadaanne saabus päev pärast seda, kui 3,2 miljonilt iirlaselt küsiti, kas tühistada Iirimaa põhiseaduse kaheksas muudatus, mis võrdsustab ema ja loote elu ning keelustab abordi. See muudatus jõustus 1983. aastal peetud referendumiga, mille tulemusena ähvardab aborditegijat kuni 14-aastane vanglakaristus.

Keelu tõttu sõidavad tuhanded naised igal aastal Suurbritanniasse, et seal rasedus katkestada.

Iirimaa abordikeeldu leevendati 2013. aastal, kehtiva seadusega on rasedust lubatud katkestada, kui ema elu on ohus.

Seadusmuudatuse tühistamisega oleks abort lubatud 12. rasedusnädalani ning erandjuhul 12.-24. nädalani.

Häälte lugemine algas kell 9 hommikul ning ametlik tulemus peaks selguma veel täna. Peaminister Leo Varadkar toetab reformi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles