Maskeeritud ründajad tapsid viis Süüria päästetöötajat (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria Valged Kiivrid, ehk vabatahtlikud päästetöötajad.
Süüria Valged Kiivrid, ehk vabatahtlikud päästetöötajad. Foto: THAER MOHAMMED / AFP/Scanpix

Süüria põhjaosas Aleppos tapsid maskeeritud ründajad päästeorganisatsiooni Valged Kiivrid keskuses viis vabatahtlikku päästetöötajat.

Valgete Kiivrite teatel ründasid relvastatud maskeeritud mehed nende keskust Al-Haderis täna varahommikul ja tulistasid seal viibinud kiirreageerijaid. Sündmuskohal hukkus neli vabatahtlikku, viies suri hiljem haiglas.

2013. aastal rajatud Valged Kiivrid koosneb vabatahtlikest kiirreageerijatest, kes päästavad mässuliste territooriumil aset leidnud rünnakutes kannatanuid.

Al-Haderi keskus asub Aleppo osas, mida kontrollib džihaadiorganisatsioon Hayat Tahrir al-Sham (HTS). See oli kord seotud Al-Qaeda Süüria üksusega.

«Umbes kella kahe paiku hommikul tungis relvastatud grupp Al-Haderi keskusesse, sidus kinni öövahetuses olnud meeskonnaliikmete silmad ja tappis viis neist,» ütles keskust juhtiv Ahmad al-Hamish. «Veel kaks meeskonnaliiget sai haavata ja kahel õnnestus põgeneda. Ründajad olid maskeeritud ja põgenesid pärast generaatorite ja muu varustuse varastamist.»

Süüria seitse aastat kestnud kodusõjas on surnud enam kui 200 Valget Kiivrit. Tavaliselt hukkuvad nad pommitamistes. Kuigi taolised rünnakud, nagu korraldati Al-Haderi keskusele on haruldased, on neid ka varem aset leidnud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles