Kim kohtus taas Lõuna-Korea presidendiga (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meedia kuvamas pilte Põhja-Korea liidrist Kim Jong-unist, Lõuna-Korea presidentist Moon Jae-inist ja USA presidentist Donald Trumpist.
Meedia kuvamas pilte Põhja-Korea liidrist Kim Jong-unist, Lõuna-Korea presidentist Moon Jae-inist ja USA presidentist Donald Trumpist. Foto: Ahn Young-Joon / AP/Scanpix

Lõuna-Korea teatel kohtus president Moon Jae-in täna kahe riigi piiril asuas demilitariseeritud tsoonis Põhja-Korea liidri Kim Jong-uniga. 

Kohtumine leidis aset pärast seda, kui USA president Donald Trump seadis kahtluse alla Kimiga juunis toimuma pidanud tippkohtumise Singapuris. 

Kohtumine viidi läbi Panmunjomi rahuküla põhjapoolses osas. Moon lubas kaks tundi kestnud arutelu tulemused avaldada homme hommikul.

Kim ja Moon kohtusid viimati läinud kuu lõpus. Toonane Koreade tippkohtumine lõppes kokkuleppega teha koostööd Korea poolsaare täielikult tuumavabaks muutmiseks. Lõuna- ja Põhja-Korea liidrid seadsid eesmärgiks ka jõuda selle aasta lõpuks rahuleppeni ning pidada selle eesmärgi saavutamiseks kõnelusi ülejäänud kahe Korea sõja osapoole - Hiina ja USAga.

Lisaks lubasid Moon ja Kim lõpetada igasugused vaenulikud aktid merel, maismaal ja õhus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles