Purjus mees üritas Moskvas hävitada maali Ivan Julmast (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maal Ivan Julmast.
Maal Ivan Julmast. Foto: SCANPIX

Vene politsei teatas, et vahistas mehe, kes vandaalitses Moskva Tretjakovi galeriis 19. sajandi maalikunstniku Ilja Repini ühe tuntuma maali «Ivan Julm oma poja Ivaniga 16. novembril 1581».

Politsei teatel purustas mees metallesemega maali kaitsva klaasi.

Tretjakovi galerii teatas, et maal sai rünnaku tagajärjel tõsiselt kahjustada. Lõuend on kolmest kohast puruks rebitud, kannatada sai ka originaalraam, teatas galerii. «Õnneks jäi maali kõige väärtuslikum osa terveks.»

Rünnak leidis aset eile õhtul, veidi enne muuseumi sulgemist. «Ründaja sisenes juba tühja Ilja Repini saali ja möödus töötajatest, kes kontrollisid ruume enne muuseumi sulgemist. Siis lõi ta metallesemega mitu korda maali katnud klaasi,» lisati teates.

Vene meedia teatel osutus ründajaks Vene keskosast Voronežist pärit 37-aastane mees, kes pani teo toime ajaloolistel põhjustel. Hiljem avaldas politsei temast ka video ja väitis, et ründaja oli joobes.

Ülipatriootlikud rühmitused on varemgi maali vastu meelt avaldanud. 2013. aastal nõudsid monarhistid, et maal tuleb galeriist eemaldada. Muuseum keeldus seda tegemast ja tugevdas seda ümbritsevaid turvameetmeid.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles