Inglise kanalist päästeti viis Suurbritanniasse jõuda püüdnud migranti (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenike paat.
Põgenike paat. Foto: Andreas Solaro / AFP /Scanpix

Prantsuse vabatahtlikud päästsid Inglise kanalist viis isevalmistatud paadiga Suurbritanniasse üritada jõudnud Iraani migranti, teatasid ametnikud.

Migrandid leiti kella 8 paiku hommikul alajahtununa ja nad anti Boulogne-sur-Mer´is tagasi maismaale tooduna kiirabi hoole alla, ütlesid merendusvõimud.

«Hoolimata Inglismaa ja Prantsusmaa rannikute lähedusest on mere ületamine väga riskantne ja ohtlik,» ütles Prantsuse Kanali ja Põhjamere prefektuur avalduses.

Viis iraanlast püüdsid Inglise kanalit ületada mootorita kummipaadiga ning olid kaotanud aerud oludes, mida iseloomustasid rahulik meri, kuid udust tingitud halb nähtavus.

Nad leiti pärast mereväe lennuki viis tundi kestnud otsinguid poolel teel Inglismaale asuvast Gris-Nez neemest 16 kilomeetrit põhjas ja nad päästis Prantsusmaa vabatahtlik päästeorganisatsioon SNSM.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles