Peaminister: loodetavasti liitub Gruusia NATOga kolme aasta jooksul (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia peaminister Giorgi Kvirikašvili.
Gruusia peaminister Giorgi Kvirikašvili. Foto: Jewel Samad / AFP/Scanpix

Peaminister Giorgi Kvirikašvili avaldas lootust, et Gruusia liitub NATOga 2021. aastaks.

«Oleme väga lootusrikkad, et aastal 2021, mis märgib 100 aasta algust Nõukogude okupatsioonist, näeb Gruusia seda kuupäeva Põhja-Atlandi alliansi tõelise liikmena,» ütles Kvirikašvili täna parlamendis peetud ümarlaual.

Valitsusjuht avaldas lootust, et NATO suudab jõuda Gruusia vastuvõtmises kokkuleppele.

«Gruusia on selleks väljakutseks valmis. Gruusia teeb iga päev kõvasti tööd, et saada Euroopa ja Euro-Atlandi kogukondade liikmeks,» lausus Kvirikašvili Gruusia riikluse taastamist märkiva iseseisvusdeklaratsiooni 100. aastapäeval.

Gruusia kuulutas Venemaast lahkulöömise välja 26. mail 1918, taastades kunagise riikluse, ja püsis iseseisva Gruusia Demokraatliku Vabariigina kolm aastat.

NATO lubas 2008. aasta Bukaresti tippkohtumisel, et Gruusia ja Ukraina saavad ühel päeval alliansi liikmeks. 2014. aasta Walesi tippkohtumisel kiitis NATO heaks mahuka toetuspaketi Gruusiale, mida on järjekindlalt ellu viidud.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles