Putin kutsus Vene valitsust juhtima muutusi «kõigis eluvaldkondades» (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Vene president Vladimir Putin kutsus laupäeval valitsust tooma riigis kaasa muutusi «kõigis eluvaldkondades».

«Te peata võtma initsiatiivi...ja teil peab olema kaasaegne juhtimisstiil,» ütles Putin valitsuse esimesel istungil pärast selle ametisse astumist 18. mail.

«Muutuste mootor kõigis eluvaldkondades peab leiduma siin ja kogu riik peab tundma selle rütmi,» lausus president, kutsudes peaminister Dmitri Medvedevi juhitavat valitsust «teenima konstruktiivse koostöö eeskujuna».

Putin võitis ülekaalukalt 18. märtsi sisulise konkurentsita presidendivalimised ja vannutati 7. mail 2024. aastal lõppevaks neljandaks ametiajaks presidendiks. Päev hiljem kinnitas riigiduuma alates 2012. aasta maist peaministrina töötava Medvedevi uuesti peaministriks.

Lisaks Medvedevile jättis Putin paika teisedki võtmeministrid - välisministrina jätkab Sergei Lavrov, kaitseministrina Sergei Šoigu, siseministrina Vladimir Kolokoltsev ja rahandusministrina Anton Siluanov.

Tähtsama muudatusena edutati Siluanov esimeseks asepeaministriks ning valitsuse tähtsuselt teiseks isikuks.

Hoolimata Putini üleskutsetest muutustele, ei oodata Kremlilt Putini neljandal ametiajal kursimuutust.

Viimased aastad on olnud Moskva suhetes Läänega eriti turbulentsed ning neid kodumaal on neid iseloomustanud majanduslik kokkuhoid ning rõhuasetus konservatiivsetele väärtustele.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles