Saksamaa sõjavägi avastas oma ridadest kümneid äärmuslasi (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa sõjaväelased.
Saksa sõjaväelased. Foto: Rainer_Droese / imago/localpic/SCANPIX

Saksamaa sõjavägi avastas oma ridadest 89 paremäärmuslast ja 24 islamisti, kuid äärmuslaste arv on sõjaväes järsult kukkunud pärast kohustusliku ajateenistuse tühistamist 2011. aastal, vahendab Deutsche Welle.

2011. aastast saadik on Saksa sõjaväe ridadest avastatud 89 paremäärmuslast ja 24 islamisti. Sõjaväge survestatakse läinud aastast saadik aina enam välja juurima neonatse pärast seda kui üks nende leitnantidest maskeeris end Süüria põgenikuks ja planeeris terrorirünnakut.

Saksa vastuluureteenistuse teatel on aga arvatavate äärmuslaste hulk 2011. aastast, mil kohustuslik sõjaväeteenistus tühistati, märkimisväärselt langenud.  

«Saksa sõjavägi ei oota enda ridadesse natse. Kui nad on võimalik juba saabudes välja juurida, on veel parem,» ütles Saksa parlamendi eriesindaja sõjaväes Hans-Peter Bartels.

Saksa vastuluureteenistus on 2011. aastast uurinud 300 juhtumit, kus sõjaväelasi kahtlustati islamiäärmusluses. Kolmandik neist kahtlustest sai kinnituse ning 76 kahtlusalust lahkus sõjaväest enne kui neile süüdistus jõuti esitada.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles