Põhja-Korea lõpetab tuumategevuse oma graafiku alusel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea Punggye-ri tuumapolügooni lammutamine.
Põhja-Korea Punggye-ri tuumapolügooni lammutamine. Foto: KCNA / REUTERS / SCANPIX

Põhja-Korea võimud kavatsevad rakendada tuumategevuse kokkutõmbamise meetmeid omaenese ajakava kohaselt, seisab riigi teabeagentuuri teates.

«Põhja-Korea liigub teel, mille ta on ise valinud, vastavalt omaenda ajakavale, sõltumata sellest, mida räägivad teised ja kuhu puhub tuul,» märgitakse teates.

Agentuur juhtis tähelepanu äsjasele Punggye-ri tuumapolügooni hävitamisele ja rõhutas Põhja-Korea ustavust rahvusvahelise kogukonna ülesandele lõpetada tuumakatsetused ning rajada tuuma- ja sõjavaba maailm.

Lõuna-Korea president Moon Jae-in ja Põhja-Korea liider Kim Jong-un kohtusid laupäeval, 26. mail kuu aja jooksul teist korda Panmunjomi külas kahe riigi piiril.

Moon edastas Kimile USA presidendi Donald Trumpi sõnad, et USA on valmis lõpetama vastasseisu Põhja-Koraeaga ja looma riigiga majandussuhted, kui Pyongyang loobub tuumarelvast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles