Poola: Vene torujuhe on uus hübriidrelv (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Stream 2 torujuhtmete Tšeljabinski tehas.
Nord Stream 2 torujuhtmete Tšeljabinski tehas. Foto: Sergei Gunejev / Sputnik / Scanpix

Poola peaminister Mateusz Morawiecki nimetas täna Venemaa plaanitavat gaasijuhet Nord Stream 2 uueks hübriidrelvaks ning hoiatas, et Moskva soovib seda kasutada NATO ja Euroopa Liidu õõnestamiseks.

Morawiecki ütles Varssavis NATO Parlamentaarsel Assambleel esinedes, et Nord Stream 2 on mürgitablett Euroopa julgeolekule.

Nord Stream 2 kahekordistaks otse Saksamaale saadetava maagaasi kogust, minnes mööda Ida-Euroopa riikidest nagu Poola ja Ukraina, millest viimane sõltub suuresti gaasi transiiditasudest.

USA seisab vastu Nord Stream 2 ehitusele, kuna see aitab suurendada Venemaa negatiivset mõju regioonis. Ühendriigid on ähvardanud torujuhtme projektiga seotud firmasid ka sanktsioonidega.

Hoolimata üldisest Venemaa-suunalisest karmist poliitikast on Saksamaa kantsler Angela Merkel torujuhtme projekti kaitsnud, öeldes, et Saksamaa peab kindlustama oma gaasivarude tagavara.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles