Vene ametnik kutsus üles Instagrami keelustama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Instagrami logo.
Instagrami logo. Foto: Natalia Seliverstova / Sputnik / Scanpix

Vene uurimiskomisjoni esimees nimetas sotsiaalmeediarakendust Instagram ohuks riiklikule julgeolekule, mis võimaldab terroristidel rünnakuid kavandada.

«Instagram tuleks sulgeda, sest eelmise aasta Leningradi terrorirünnak korraldati Instagrami abiga,» sõnas uurimiskomisjoni esimees Aleksander Bastrõkin täna.

Venemaal käib kampaania sõnumirakenduse Telegram keelustamiseks, kuna rakenduse juhatajad ei nõustu andma julgeolekuteenistusele krüpteeritud sõnumite lugemiseks vajalikke turvavõtmeid.

Vene Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) väidab, et terroristid kasutasid Telegrami eelmisel aastal Peterburis 15 inimelu nõudnud rünnaku korraldamiseks.

«(Türgis) on lastele kodumaine otsingumootor, mitte Yandex ega Google,» märkis Bastrõkin, lisades, et Venemaa ei suuda isegi Instagrami sulgeda.

Varem on Bastrõkin väitnud, et võimud peaksid olema suutelised sulgema äärmusliku sisuga veebilehti ilma kohtuorderita.

Uurimiskomisjon väitis ka, et internetis veedetud aeg on suurendanud Vene noorte enesetappude arvu. «Mis neil üle jääb? Internet. Kuid see toob kaasa enesetapud. Meie lapsed on internetis, tehkem selle osas midagi,» sõnas Bastrõkin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles