Majandusteadlane sai ülesandeks Itaalia valitsuse moodustamise (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uut valitsust moodustama määratud Carlo Cottarelli.
Uut valitsust moodustama määratud Carlo Cottarelli. Foto: Armando Dadi/AGF/SIPA/SCANPIX

Itaalia president tegi kärpeid pooldavale majandusteadlasele Carlo Cottarellile täna ülesandeks moodustada tehnokraatidest valitsus pärast seda, kui riik populistide ebaõnnestunud katse järel võimule saada taas poliitilisse kaosesse langes.

«Vabariigi president Sergio Mattarella võttis hommikul Quirinali palees vastu Carlo Cottarelli, kellele andis mandaadi moodustada valitsus. Cottarelli otsustas pakkumise vastu võtta,» ütles presidendi pressiesindaja Roomas.

Cottarelli on muu hulgas töötanud Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juhtkonnas. Cottarelli sõnul kavatseb ta hiljemalt 2019. aasta algul valimised korraldada.

«Ma tulen parlamenti programmiga, mis usaldushääletuse võitmise korral sisaldab hääletust 2019. aasta eelarve üle. Siis saadetakse parlament laiali ja korraldatakse valimised 2019. aasta algul,» lausus Cottarelli pärast kohtumist Mattarellaga.

Populistliku Viie Tähe Liikumise juht Luigi Di Maio kutsus üles alustama umbusaldushääletust president Mattarella osas, kuna viimane vetostas nende pakutud majandusministri kandidaadi.

Cottarelli lisas, et kui parlament tema valitsust heaks ei kiida, nagu tõenäoliselt juhtub, tulevad uued valimised pärast augustit.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles