Kirillitsas postitused võivad saada Bulgaarias Twitterilt automaatse keelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitteri logo.
Twitteri logo. Foto: KACPER PEMPEL / REUTERS / Scanpix

Bulgaaria internetikasutajad on sattunud vastakuti omanäolise probleemiga, kuna Twitter kipub kirillitsas kirjutatud postitusi pidama Vene libauudiseid levitavate programmide kätetööks ja neid keelustama.

Bulgaaria blogija Ilia Temelkov kirjutas Twitteris probleemile tähelepanu juhtimiseks: «Hei Twitter, kirillitsat kasutatakse veel 12 riigis peale Venemaa. Suudad sa seda tõsiselt võtta? Kas suudad, Twitter?»

Temelkov lisas, et ei ole robot ja palus Twitteril tema postitusi edaspidi mitte keelustada.

Twitteri täitevnõunik Sean Edgetti sõnul ei erista Twitteri tööriistad vahepeal Vene kontodel kajastuvat sobivat ja mittesobivat automatiseeritud sisu.

«Nad jälgivad objektiivselt mõõdetavaid signaale nagu säutsude ajastus ning annavad käsklusi automaatselt postitus kustutada,» selgitas Edgett.

Venemaaga seotud Twitteri konto alla kvalifitseeruvad nii kontod, mis on loodud Venemaal, on registreeritud Vene telefonioperaatorile või e-maili aadressile, on venekeelsed või kasutavad sisselogimiseks Vene IP aadressi. Lisaks võib Twitter automaatselt lugeda Venemaaga seotud kontode hulka ka kirillitsas postitavaid kontosid.

Seega võib kirillitsas konto nimi või venekeelne säuts panna Twitteri algoritmi arvama, et konto võib olla pahatahtlike häkkerite poolt automatiseeritud.

Samas ei ole märgatud sarnaseid probleeme Valgevenes ega Ukrainas. Twitter on öelnud, et tegeleb veapõhjuste uurimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles