Euroopa Liit pikendab aasta võrra sanktsioone Süüria vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria välisminister Karin Kneissl ja Ungari välisminister Peter Szijjarto Brüsselis.
Austria välisminister Karin Kneissl ja Ungari välisminister Peter Szijjarto Brüsselis. Foto: Virginia Mayo / AP / Scanpix

Euroopa Liit pikendas täna sanktsioone Süüria valitsuse vastu veel aasta võrra seoses jätkuvate repressioonidega tsiviilelanikkonna vastu.

EL-i 28 liikmesriigi välisministrite kohtumisel Brüsselis pikendati sanktsioone president Bashar al-Assadi režiimi vastu 1. juunini 2019 ning uuendati ka bloki nimekirja üksikisikutest, keda puudutab reisikeeld ja vara külmutamine.

Ühtekokku on EL-i sanktsioonide all nüüd 259 inimest ja organisatsiooni.

"Arvestades jätkuvaid repressioone tsiviilelanikkonna vastu, otsustas EL jätta vastavalt EL-i strateegiale Süürias jõusse oma piiravad meetmed Süüria režiimi ja selle toetajate suhtes," seisab Euroopa Liidu Nõukogu avalduses.

EL sanktsioonid puudutavad praegu naftaembargot, piiranguid teatud investeeringutele, EL-is hoitavate Süüria keskpanga varade külmutamist ja piiranguid selliste kaupade ekspordile, mida saab kasutada repressioonideks.

EL-on üritanud taaskäivitada ÜRO-vahendatavaid rahukõnelusi Genfis kui parimat vahendit 2011. aastast jätkuva kodusõja lõpetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles