Elon Muski Pravda

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk The Boring Company (samatähenduslikult nii igav kui puurimiskompanii) üritusel Los Angeleses.
Elon Musk The Boring Company (samatähenduslikult nii igav kui puurimiskompanii) üritusel Los Angeleses. Foto: SGSAN / ZUMAPRESS.com / MEGA / Scanpix

23. mail teatas SpaceX ja Tesla looja Elon Musk Twitteris, et kavatseb püsti panna veebilehe, kus avalikkus saab hääletada kõigi artiklite tõesust ja jälgida iga ajakirjaniku, toimetaja ja väljaande usaldusväärsuse skoori. Oma plaanile lubas ta nimeks panna Pravda.

Nimepanekul pidi Musk juhinduma Nõukogude Liidu kõige kurikuulsamast ajalehest, kus tõekriteeriumiks oli riigijuhtide ja tsensuuri suva. Praegu annab seda välja Venemaa kommunistlik partei.

Muski pahameel meedia üle tuli pärast seda, kui ajakirjandusväljaanded on kajastanud mitut Teslale viimasel ajal muret tekitanud probleemi. Nende seas on Tesla võimetus täita tootmisnorme, tipptöötajate lahkumine firmast ja konflikt USA võimudega autopiloodi avarii uurimise üle. 

Musk on korduvalt kritiseerinud, et Tesla isejuhtivate sõidukite õnnetusi kajastatakse tunduvalt rohkem kui surmaga lõppenud autoavariisid USAs. Twitteris on Muski purset võrreldud USA president Trumpiga, kellel on samuti harjumuseks kritiseerida endale ebasobivat meediat. 

Kuigi esitatud lühisõnumitena Twitteris, võib Muski kavatsustest saada alguse tegelik veebileht. California administratiivdokumentidest selgub, et üks Muski vahendajatest on registreerinud Pravda Corp nime. Twitteris teatas Musk ka tunneliehitusfirma The Boring Company loomisest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles