Meedia: Abramovitšist sai Iisraeli kodanik (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelsea omanik Roman Abramovitš on oma armastatud Chelsea mängudel sageli kohal, ent praegu tal see võimalus puudub.
Chelsea omanik Roman Abramovitš on oma armastatud Chelsea mängudel sageli kohal, ent praegu tal see võimalus puudub. Foto: Matt Dunham / AP / Scanpix

Vene miljardär ja inglise jalgpalliklubi Chelsea omanik Roman Abramovitš sai Iisraeli passi, teatab ajaleht The Times of Israel kohalikele meediakanalitele viidates.

Ajakirjanike andmetel maandus Abramovitši isiklik lennuk täna Tel-Avivis Ben-Gurioni rahvusvahelisel lennuväljal. Ta sai Iisraeli kodaniku passi, mida tal on vastavalt juutide Iisraelisse repatrieerumise programmi järgi õigus saada.

Meedia andmetel hakkab Abramovitš elama Tel-Avivi äärelinnas Neve-Tzedekis oma eramus, mis oli kuulunud näitlejanna Gal Gadot’le.

Varem oli Abramovitši ametlikuks elukohaks La-Manche’i väinas asuv Jersey saar.

Ajalehe Yeditoh Ahronoth andmetel avas Abramovitš Iisraelis juba pangaarve.

Sunday Timesi andmetel ulatub Abramovitši varanduse suurus 10,7 miljardi euroni. Juhul kui teated Iisraeli kodakondsuse andmisest Abramovitšile tõeks osutuvad, saab temast juudiriigi rikkaim kodanik.

Vene ajaleht Kommersant pöördus kommentaari saamiseks Abramovitški kontrolli all oleva investeerimisfirma Millhouse poole, kuid seal keelduti ärimehe eraelu kommenteerimast.

Jalgpalliklubi Chelsea omanikuna veetis Abramovitš suure osa ajast Londonis, kuid eelmisel kuul tema viisa aegus ning uut ei õnnestunud saada.

Briti meedia kirjutas, et riigi võimud võivad uue viisa vormistamisel temalt nõuda selgitusi tema finantside päritolu kohta.

Teadaolevalt võivad Iisraeli kodanikud teatud juhtudel külastada Suurbritanniat ilma viisata ning viibida seal kuni kuus kuud. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles