Kõrge Põhja-Korea kindral sõidab tippkohtumise eel USA-sse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un, taustal Kim Yong-chol.
Kim Jong-un, taustal Kim Yong-chol. Foto: 朝鮮通信社 / AP / Scanpix

Kõrge Põhja-Korea kindral sõidab tippkohtumise eel Ühendriikidesse, teatas ajakirjandus täna, tegemist on viimaste aastate kõige kõrgetasemelisema visiidiga.

Kindral Kim Yong-chol saabus täna Pekingisse ning sõidab homme pärast kohtumisi Hiina liidritega edasi New Yorki, teatas Lõuna-Korea uudisteagentur Yonhap viitega diplomaatilistele allikatele.

Pühapäeval kohtusid USA läbirääkijad eesotsas Washingtoni suursaadikuga Filipiinidel Sung Kimiga Koreade vaherahukülas Panmujonis Pyongyangi esindajatega.

Valge Maja teatel saabus rühm Valge Maja ametnikke Singapuri valmistama ette oodatavat tippkohtumist USA presidendi Donald Trumpi ja Põhja-Korea liideri Kim Jong-uni vahel 12. juunil.

Kindral Kim on Põhja-Korea liidri parem käsi, kes on etendanud hiljutises diplomaatias Korea poolsaare tuumavastasseisu lõpetamiseks juhtivat rolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles