Venemaa palub Telegrami keelustamisel Apple`i abi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetivabaduse nõudjate meeleavaldus Moskvas.
Internetivabaduse nõudjate meeleavaldus Moskvas. Foto: MAKSIM ZMEJEV / AFP / SCANPIX

Venemaa meediajärelvalveamet palus USA tehnoloogiahiiu Apple`i abi populaarse sõnumirakenduse Telegram keelustamiseks. Abist keeldumisel ähvardati tehnoloogiafirmat vastumeetmetega.

Roskomnadzori pressiteenistus teatas, et saatis eile Apple`ile palve blokeerida Venemaa Telegrami kasutajate Apple`i nutiseadmetes ja tahvelarvutites sõnumiteavitused, et muuta rakendus vähem operatiivseks.

Lisaks palus Telegramiga juba 16. aprillist lahingut löönud Roskomnadzor keelata Apple`il oma Vene aadressiga seadmetesse rakenduse laadimise.

Eile teatas Vene uudisteagentuur TASS, et Roskomnadzor alustas sõnumirakenduse keelamiseks koostööd ka tehnoloogiagigandi Google`iga.

Roskomnadzor teatas kirjas Apple`ile, et firma peab teavitama järelvalveametit oma edasistest sammudest nii kiiresti kui võimalik ning «Telegrami probleemile» lahenduse leidmata jätmisel ähvardavad vastumeetmed ka tehnoloogiahiidu.

Roskomnadzori juhi Aleksander Žarovi sõnul on Apple`il aega vastata üks kuu. Žarov keeldus ütlemast, mis vastumeetmetega Apple`it ähvardatakse.

Eelmisel kuul keelas kohus Venemaal Telegrami kasutamise, kuna see lubab saata krüpteeritud sõnumeid. Seetõttu on rakendus muutunud populaarseks opositsiooniliste meeleavaldajate seas. Vene võimud süüdistavad rakendust terrorismile kaasa aitamises.

Telegrami juhtkond on keeldunud FSB-le vajalike krüpteerimisvõtmete andmisest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles