Venemaa kasuks luuranud Läti raudteelane mõisteti 1,5 aastaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandrs Krasnopjorovs kohtusaalis.
Aleksandrs Krasnopjorovs kohtusaalis. Foto: Gaļina Kudrjavceva / LETA / Scanpix

Läti Zemgale maakonnakohus mõistis pooleteiseks aastaks vangi ja 200 tunnile ühiskondlikule tööle Aleksandrs Krasnopjorovsi, kes töötas riigiraudteel Latvijas Dzelzcels ja tabati Venemaa kasuks luuramiselt.

Oma karistuse juba eelvangistuses ära kandnud Krasnopjorovs jääb veel pooleteiseks aastaks järelevalve alla ja peab kandma kohtukulud 260.40 eurot.

Krasnopjorovsi kaitsja nimetas otsust põhjendamatuks, seadusvastaseks ja edasikaebamisele kuuluvaks.

Kohtuistungil osales ka mitu erakonna Koosmeel liiget.

Krasnopjorovs kogus 21. oktoobrist 2015 kuni 23. septembrini 2016 Latvijas dzelzceļši Jelgava meistrina sõjalist ja ärisaladuseks olevat teavet ja saatis selle siis Venemaale. Nimelt filmis ja pildistas 20 aastat meistrina töötanud Krasnopjorovs raudteel veetud NATO tehnikat, riputas pildid üles suhtlusvõrgustikesse või edastas oma Vene kontaktile.

Krasnopjorovs väitis, et tegutses enda algatusel ning lihtsalt jagas sõbrale huvipakkuvat infot. 

Krasnopjorovs on üks kahest esimesest inimesest kolme aastakümne jooksul, kellele Läti võimud on esitanud kahtlustuste seoses Venemaa huvides luuramisega. Kuigi tõendeid Venemaa luuramisest on kogutud ka enne, pole need varasemalt olnud piisavad kohtumenetluse alustamiseks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles