Raviarstid pidasid Skripalide juhtumit lootusetuks

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsi alguses koos oma isa, endise luuraja Sergei Skripaliga närvimürgi Novitšok rünnaku ohvriks langenud Julia Skripal astus esimest korda pärast haiglast pääsemist avalikkuse ette eelmisel nädalal, kui tegi videopöördumise, kus rääkis juhtunust ja tulevikuplaanidest. Naise kaelal on näha arm kohal, kuhu oli kinnitatud hingamistoru.
Märtsi alguses koos oma isa, endise luuraja Sergei Skripaliga närvimürgi Novitšok rünnaku ohvriks langenud Julia Skripal astus esimest korda pärast haiglast pääsemist avalikkuse ette eelmisel nädalal, kui tegi videopöördumise, kus rääkis juhtunust ja tulevikuplaanidest. Naise kaelal on näha arm kohal, kuhu oli kinnitatud hingamistoru. Foto: Dylan Martinez/Reuters/Scanpix

Kui Salisbury piirkonnahaigla meedikud lõpuks mõistsid, mis laadi mürgitus käes endine Vene topeltagent Sergei Skripal ja tema tütar Julia kannatavad, eeldasid nad, et kummagi elu ei õnnestu päästa.

Skripalid leiti kokkuvajununa pingilt Salisbury kesklinnast pühapäeval, 4. märtsil ning toimetati haiglasse. Esialgu polnud meedikutel aga aimugi, et nad olid langenud närvimürgi rünnaku ohvriks.

«Ma olin vahetuse vanemõde õhtul, kui Julia ja Sergei haiglasse toodi,» meenutas BBC-le antud intervjuus vanemõde Sarah Clark.

Tema ja mitmed teised Salisbury piirkonnahaiglas Skripaleid ravinud meditsiinitöötajad rääkisid eile hilisõhtul BBC teisel kanalil eetrisse läinud saates «Newsnight» esimest korda avameelselt oma kogemusest Novitšoki närvimürgi ohvrite aitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles