OAS kritiseeris taas teravalt Venezuela võimude tegevust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OAS kogunes seekord Washingtonis.
OAS kogunes seekord Washingtonis. Foto: Mary Calvert / REUTERS

Ameerika Riikide Organisatsioon (OAS) kritiseeris teisipäeval taas teravalt Venezuela võimude tegevust tuues välja, et sõltumatute rahvusvaheliste asjatundjate hinnangul võib tegemist olla inimsusevastaste kuritegudega.

OAS märkis, et ekspertide arvates on selles osas olemas piisav alus pöörduda Rahvusvahelise Kriminaalkohtu poole.

Asjatundjate rühma teatel on nad tuvastatud tuhandeid suvalisi vangistamisi ja mõrvu president Nicolas Maduro valitsusajal.

Venezuelas vahistati alles eelmisel nädalal seoses väidetava vandenõuga president Maduro vastu kaks kindralit. Kindralitele esitati sõjaväekohtus süüdistus "kodumaa reetmises, mässu õhutamises, vastuhakus ja määrustiku rikkumises".

Inimõigusorganisatsioon Foro Penal teatas eelmisel nädalal, et Venezuelas on praegu umbes 350 poliitvangi, nende seas 70 sõjaväelast.

Pärast Venezuelas 20. mail korraldatud presidendivalimisi, mille võitis ametisolev riigipea Maduro, karmistas USA president Donald Trump juba olemasolevaid sanktsioone Venezuela režiimi suhtes. Maduro võitis Venezuela presidendivalimised 68 protsendi suuruse toetusega. Valimisi boikoteeris opositsioon ja mitmed riigid on kuulutanud, et ei tunnusta tulemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles