Lätis lasti kalmistu juures maha pankrotihaldur

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riias lasti maha tuntud advokaat. Foto sündmuskohast.
Riias lasti maha tuntud advokaat. Foto sündmuskohast. Foto: twitter

Läti telejaama Panorama teatel lasti täna hommikul Riias Vennaskalmistu juures maha tuntud pankrotihaldur Mārtiņš Bunkus. Ilmselt oli tegu palgamõrvaga.

Läti politsei kinnitas, et kolmapäeva hommikul kell 8.40 toimus mõrv Riia Vennaskalmistu lähistel ning lasti maha valge Range Roveri juht.

Läheduses olnud lillemüüja ütles Läti TV3-le, et kuulis umbes seitset lasku ning arvas, et lapsed mängivad kalmistul, kirjutab mixnews. Hiljem märkas ta, et auto on teinud avarii.

Läti siseminister Rihards Kozlovskis ütles Letale, et advokaadi ja pankrotihalduri Mārtiņš Bunkusi tappis ilmselt palgamõrvar, kuid kõrvale ei saa jätta ka muid versioone. Ministri sõnul tulistati autos istunud meest pähe ning ilmselt on mõrv seotud Bunkusi töise tegevusega. Bunkus oli tegev nii advokaadi kui ka pankrotihaldurina.

Täna hommikul tulistati Riias Vennaskalmistu juures Range Roveri juhti, auto sõitis teelt välja otsa liiklusmärgile ning selle teekond lõppes vastu kalmistuaeda. Sündmuspaigal nähti universaalkerega sõidukit.

Bunkuse nime on Läti meedias varem mainitud seoses Trasta Komercbanka pankrotimenetlusega. Läti meedia teatel teenis mees poole aastaga panga likvideerimisel 2,9 miljonit eurot.

Möödunud aastal esitati kolmele panga pankrotimenetlusega seotud isikule rahapesu ning väljapressimise süüdistus, nende seas olid veel pankrotihaldurid Māris Sprūds ja Ilmārs Krūms.

Antud menetlus võib olla seotud ka Läti Keskpanga presidendi Ilmārs Rimšēvičsi korruptsiooniasjaga, ehkki ei keskpankur ega Läti korruptsioonitõrjebüroo KNAB ei ole seda otseselt kinnitanud ega eitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles