Baltimaad hakkavad tunnustama üksteise haridust tõendavaid tunnistusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltimaade lipud.
Baltimaade lipud. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eestil on plaanis heaks kiita Eesti, Leedu ja Läti valitsuste vaheline kokkulepe, millega hakatakse automaatselt tunnustama kolmes riigis välja antud haridust tõendavaid tunnistusi, näiteks akadeemilisi kraade, rakenduskõrghariduse diplomit, gümnaasiumi lõputunnistust.

Haridus- ja teadusminister saab volituse kokkuleppe allkirjastada, mis on Balti haridus- ja teadusministritel plaanis 7. juunil Vilniuses. Kokkulepet kohaldatakse nendele kvalifikatsioonidele, mis antakse välja pärast kokkuleppe jõustumist.

Kõrgharidusega seonduvate kvalifikatsioonide automaatne tunnustamine soodustab nii akadeemilist kui ka üldist tööjõu liikumist. Kõrgkoolidel ja tööandjatel ei ole enam vajalik pöörduda vastava riigi keskuse poole tunnustamismenetluse alustamiseks, selle asemel saab keskuse veebilehelt teavet kvalifikatsioonide, akrediteeritud kõrgharidusasutuste ja õppekavade kohta.

Kokkuleppe jõustumisel lõpeb Eesti, Läti ja Leedu valitsuste vaheline Balti haridustunnistuste akadeemilise tunnustamise leping 2000. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles