Mehhiko presidendivalimiste arvamusküsitlused näitavad edu Obradorile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Manuel Lopez Obrador toetajatega kohtumas.
Andres Manuel Lopez Obrador toetajatega kohtumas. Foto: STRINGER / REUTERS

Mehhikos 1. juulil korraldatavate presidendivalimiste eelsed arvamusküsitlused näitavad edu vasakpoolsete vaadetega Andres Manuel Lopez Obradorile, kes võtaks rohkem kui pooled hääled, selgus kolmapäeval avaldatud uuringust.

Ajalehe Reforma arvamusküsitlus andis Obradorile 52 protsenti häältest. Tema peamine rivaal konservatiivist Ricardo Anaya sai 26 ja valitsuspartei kandidaat Jose Antonio Meade 19 toetusprotsenti. Sõltumatu kandidaat Jaime Rodriguez pidi leppima kolme protsendiga.

Võtmetähtsusega sisepoliitilised teemad on riigis üha kasvav vägivald, korruptsioon, majandus ja samuti suhted Ühendriikidega.

Obrador esindab vasakpoolset erakonda Morena. Tegemist on tema kolmanda püüdega saada Mehhiko presidendiks. Obrador on lubanud sõbralikke ja koostöösuhteid Washingtoniga, kuid rõhutanud, et kui USA peaks viima ellu plaani ehitada kahe riigi piirile müür, pöördub Mehhiko ÜRO-sse.

Konservatiivne Rahvuslik Aktsioonipartei (PAN) seadis koalitsioonis vasakpoolse Demokraatliku Revolutsiooniparteiga oma kandidaadiks Ricardo Anaya.

Jose Antonio Meade sai veebruaris ametlikult valitseva Institutsioonilise Revolutsioonipartei (PRI) presidendikandidaadiks, kuigi ise sellesse erakonda ei kuulunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles