Hollandis tappis «Allahu Akbar» hüüdnud süürlane politseikoera (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surmavalt haavata saanud politseikoer Hollandis.
Surmavalt haavata saanud politseikoer Hollandis. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Hollandis hakkis «Allahu Akbar» karjunud Süüria mees kirvega surnuks politseikoera, kui ametivõimud teda arreteerida üritasid, vahendab Metro.

Politseile andsid süürlasest teada tema naabrid pärast seda, kui ta oma Rotterdami lähedal Scheidamis asuva korteri rõdul karjus kirves käes «Allahu Akbar». Esialgu püüdsid politseinikud 26-aastast meest maha rahustada, kuid see ei kandnud vilja. Seejärel  avati tema pihta tuli ning ta sai haavata.

Kui ametivõimud süürlase korterisse tungisid, ründas ta neid ja politseikoera kirvega. Koer suri hiljem saadud vigastustesse. 

Schiedami linnapea Cor Lamers teatas sündmuse järel, et kahtlusalune oli süürlane, kes isaga linnas läinud aastast saadik elanud. «Mees oli teada mitmetele abiorganisatsioonidele, kuid taolisi sündmusi poleks me osanud oodata.»

Vastuseis leidis aset päev pärast seda, kui ründaja tappis Belgias kaks naispolitseinikku ja tulistas surnuks neist möödunud jalakäija.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles