Lavrov kutsus Kim Jong-uni Venemaale visiidile (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergeo Lavrov ja Kim Jong-un.
Sergeo Lavrov ja Kim Jong-un. Foto: Valeriy Sharifulin / Scanpix

Põhja-Korea liider Kim Jong-un tervitas täna Pyongyangis Vene välisministrit Sergei Lavrovi, kes esitas talle küllakutse Venemaale, teatas Vene välisministeerium.

«Põhja-Korea riigiasjade komisjoni esimees Kim Jong-un võttis Pyongyangis vastu Sergei Lavrovi,» teatas ministeerium Twitteris. «Tulge Venemaale, meil oleks väga hea meel teid näha,» vahendas Vene välisametkond välisministri sõnu kohtumisel Kimiga.

Vene president Vladimir Putin saatis Lavrovi vahendusel Kimile tervitused ja avaldas toetust tema algatustele Korea poolsaarel. «Ta saadab parimad tervitused ja soovib õnne Korea poolsaarel teie osavõtul käima lükatud suurtes algatustes,» ütles Vene välisminister kohtumise sissejuhatuseks. «Me oleme huvitatud rahust, stabiilsusest ja heaolust nii Korea poolsaarel kui Kirde-Aasias tervikuna.»

Kim tänas Vene võime sammude eest USA globaalse hegemoonia püüdluste tõrjumiseks.

«Ma hindan kõrgelt asjaolu, et Putin astub vastu USA hegemooniale. Te olete väga kindlad ja me oleme alati valmis pidama Venemaaga sel teemal läbirääkimisi,» ütles Kim Lavrovile. «Te külastate meie riiki äärmiselt tähelepanuväärsel ajal, mil olukord Korea poolsaarel muutub väga kiiresti ja on võtnud suuna kõnelustele,» jätkas Põhja-Korea liider. «Olukord Korea poolsaarel muutub vastavale kahe riigi rahva huvidele.»

Kim kinnitas, et on alati valmis kõnelusteks ja põhjalikuks arvamusvahetuseks Vene poolega.

Üles pandi ka fotod Kimist ja Lavrovist kätlemas.

Lavrov pidas varem kõnelusi Põhja-Korea välisministri Ri Yong-hoga.

Lavrovi visiidi taust on aktiivne diplomaatiline tegevus seoses olukorraga Korea poolsaarel ning see langeb samale ajale Kimi parema käe, kindral Kim Yong-choli visiidiga New Yorki.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles