Üheksa Hongkongi kalapallirevolutsioonis osalenut mõisteti vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2016. aastal Hongkongis aset leidnud kalapallirevoltsioon.
2016. aastal Hongkongis aset leidnud kalapallirevoltsioon. Foto: Kin Cheung / AP/Scanpix

Hongkongi kohus mõistis vangi üheksa kahe aasta eest kalapallirevolutsiooni rahutustes politseiga kähmelnud demonstranti.

Kohtualused, kellest noorim oli teismeline ja vanim oli üle 70 aasta vana, mõisteti rahutustes osalemise eest 28 kuuks kuni neljaks aastaks trellide taha.

Hiina erihalduspiirkonna iseseisvuslaste ja politsei kokkupõrked puhkesid 2016. aasta alguses. Meeleavaldajad kiskusid üles ja loopisid tänavakive ning süütasid prügihunnikuid Mong Koki ärirajoonis.

Protestiaktsiooni eesmärk oli algselt avaldada toetust tegevusloata tänavakaupmeestele, kuid see kasvas üleüldisteks rahutusteks Hongkongi ja Hiina võimude vastu.

Politsei tegi hoiatuslaske ja viga sai suur arv inimesi, sealjuures korrakaitsjaid. Vahi alla võeti kümneid inimesi, nüüdseks on seitse neist vangi mõistetud.

Täna vangi mõistetud üheksast inimesest võttis süü omaks vaid üks.

Seekordsete süüdimõistetute hulgas ei olnud tuntud aktiviste.

Poolautonoomne Hongkong kuulub Hiina koosseisu alates 1997. aastast Suurbritanniaga sõlmitud «Üks riik, kaks süsteemi» leppe alusel, mis tagab erihalduspiirkonnale õigused, mis Mandri-Hiinas ei kehti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles