Porošenko: julgeolekuteenistuses on kangelased (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene ajakirjanik Arkadi Babtšenko hoiab välismeediale intervjuud andes peast kinni, seinal Ukraina presidendi Petro Porošenko pilt.
Vene ajakirjanik Arkadi Babtšenko hoiab välismeediale intervjuud andes peast kinni, seinal Ukraina presidendi Petro Porošenko pilt. Foto: Valentyn Ogirenko / AP / Scanpix

Ukraina president Petro Porošenko pani pahaks Ukraina eriteenistuste ajakirjanik Arkadi Babtšenko tapmise lavastuse arvustajaid.

«Te peaks süüdistama mitte Ukrainat, vaid Venemaad. Ukrainlased teevad kõik võimaliku, et koonduda ja kaitsta end. Kinnitan, nii on ka edaspidi,» ütles Porošenko täna Ivano-Frankivskis ja nimetas Ukraina julgeolekuteenistuse SBU operatsiooni Babtšenko tapmise ennetamiseks hiilgavaks.

«Eile nägi kogu maailm SBU kangelaste korraldatud hiilgava operatsiooni tulemusel meie vaenlase tõelist palet. Sokutavad riiki relvi - terveid veoautotäisi, saadavad raha, et tappa ukrainlasi, ajakirjanikke, riigitegelasi. Ja kui nad kättpidi vahele jäid, kurdavad, et me ei toimi õigesti,» märkis president arvustajate jutu kohta.

Surnuks peetud Kremli-vastane Vene ajakirjanik Babtšenko ilmus eile Kiievis julgeolekuteenistuse SBU pressikonverentsile, kus ta teatas, et osales SBU erioperatsioonis, mille eesmärk oli nurjata Vene eriteenistuste terrorirünnakud Ukraina pinnal.

Kiievi politsei oli teatanud, et Ukraina pealinnas elavat Babtšenkot tulistati teisipäeva hilisõhtul oma korteri trepikojas mitu korda selga ja ta suri teel haiglasse pärast seda, kui ta naine oli ta haavatuna leidnud. Ukraina valitsus jõudis enne ootamatut teadaannet süüdistada mõrvas Venemaad ja Moskva omakorda süüd eitada.

SBU ülema Vassõl Hrõtsaki sõnul pidasid Ukraina võimud kolmapäeval mõrva tellija Kiievis kinni, kahtlustatav on Ukraina kodanik ja Vene eriteenistused pakkusid talle ülesande täideviimise eest 30 000 USA dollarit.

Samamoodi tõrjus kriitikat Babtšenko ise. 

«Minu eesmärk oli püsida elus ja tagada mu pere turvalisus. See on esimene asi, millele ma mõtlen,» lausus Babtšenko Kiievis pressikonverentsil.

«Ajakirjanduslikud standardid on viimane asi, millele ma praegu mõtlen,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles