Ukraina kriis viis NATO kirdeosa kaitse nullilt kümnele (1)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindralleitnant Manfred Hofmann rõhutab, et Kirdekorpus on selles mõttes unikaalne, et saabki keskenduda siinse piirkonna julgeoleku tagamisele ega seisa NATO üldises rotatsiooniplaanis.
Kindralleitnant Manfred Hofmann rõhutab, et Kirdekorpus on selles mõttes unikaalne, et saabki keskenduda siinse piirkonna julgeoleku tagamisele ega seisa NATO üldises rotatsiooniplaanis. Foto: Mihkel Maripuu

Võrreldes seda, kuidas oli NATO poolt Baltimaade ja Poola kaitsmine korraldatud aastal 2014 ja kuidas on nüüd, võiks edasiliikumist võrrelda tõusuga nullist kümneni kümnepalliskaalal, ütles Kirdekorpuse ülem kindralleitnant Manfred Hofmann intervjuus Postimehele.

Siil oli tähtis õppus nii Eestile kui ka NATO-le. Üks otsustavaid faktoreid, tänu millele jõudsime NATO praeguse paigutuseni siin, oli 2014. aastal Krimmi poolsaarel juhtunu. See näitas, et sõjalise reageerimise puhul hakkab lugema kiirus ja valmisolek.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles